Chcete začít doopravdicky kreslit a nevíte jak na to?

1 - Pořiďte si boží skicák. Klidně pidižvíka, důležité je, že to odteď bude váš každodenní přítel s tužkou vždy připraven v batohu. A proč boží? Protože, když bude boží, tak vás to s ním bude pořád bavit.

.

2 - Výběr skicáku určuje nejenom nám sympatický obal, ale také kvalita listů uvnitř.

.

3 - Máte? Tak teď začněte kreslit všechno, co vidíte kolem sebe. Tužkou ideálně měkkosti HB, to je taková zlatá střední cesta. Anebo linerem. Anebo tím, co vám jde nejlépe do ruky.

.

4 - Kreslete nejprve úplně jednoduché obyčejné věci, jednoduše linkou. Díky tomu se vám ve skicáku brzy nahromadí sbírka motivů, které budete moci kdykoliv nalistovat, když budete vytvářet něco autorského a nebudete vědět, jak co přesně vypadá. Tam to jistě najdete, protože už ve skicáku máte nysyslenou pěknou sbírku záznamů.

.

5 - Zápolíte s časem? Určete si kolik prostoru denně můžete (chcete) kresbě věnovat. Možná byste se divili, jaké pokroky budete dělat, když tomu dáte byť jenom 5 minut denně.

.

6 - Jestli je kreslení vaše vášeň, bod 5 neexistuje. Kreslíte totiž s tužkou přilepenou na prstech pořád a všude.

.

7 - Klasickou kresbu, kterou přenášíte do skicáku podle toho, co vidíte, použijte. Udělejte z kreseb zátiší, obraz, využijte je pro své budoucí vymazlené dílo. Své záznamy, vznikající katalog kreseb, můžete záměrně vést k tématickému výsledku. Například, potřebujete nakreslit cedulku na dveře vaší kuchyně, aby návštěvy u vás už nikdy nezabloudily. Tedy listy vašeho skicáku zaplňte předměty, které se v kuchyni nacházejí a ty potom použijte i na cedulce.

.

8 - Ale pozor, klasiku určitě prokládejte volnou tvorbou. Ta je moc důležitá pro to, aby vás kreslení nepřestalo bavit a aby vás stále naplňovalo. Obojí se v jeden moment propojí a vy se budete umět volně vyjádřit kresbou čím dál tím víc blíže vašim představám.

.

 

Ke kreslení potřebujete vášeňtužku, liner, gumu, skicák a pět až patnáct minut času denně jen pro sebe.

 

Ke kreslení nepotřebujete drahé vybavení. výtvarné potřeby jsou jenom vaším vyjadřovacím prostředkem, podstatný je obsah toho, co chcete ve své tvorbě vyjádřit.

 

 

IMG_20181210_151404

Zpět do obchodu